The Leader Magazine

SEP-OCT 2015

Issue link: https://theleader.epubxp.com/i/568949

Contents of this Issue

Navigation

Page 58 of 65

GIA 2015 Woods Bagot – The Village, National Australia Bank N ational Australia Bank (NAB) is one of Australia's big four banks. NAB saw a unique opportunity to revolutionize banking in Australia by creating an environment that fosters relationships between the bank, customer and community. By integrating a co-working space into a corporate environment, NAB transformed its mainstream environment to create The Village at 700 Bourke Street Melbourne. The Village is a unique initiative by a leading bank and provides comfort, shelter and advice for businesses and not-for-profit organizations free of charge. NAB has offered up a space that would normally be used for office services in a spirit of "more give, less take". The Village provides a destination for NAB customers to meet, collaborate, share ideas and connect. A hosted space, 500 square meters in size, The Village is custom built for the highly agile, next- generation worker with drop-in desk spaces and casual catch-up meeting areas – all with high speed Wi-Fi. The Village has a direct and visual connection from the publicly accessible Concourse Level and is located outside of the Bank's secure zone. Situated directly adjacent to amenities such as cafes and restaurants, The Village features a variety of technological and physical mediums to assist businesses' needs. For NAB, a key driver for the project was its connection to customer and community. From the project's outset, concepts were developed to allow the architecture and interiors teams to express the idea of connection. By creating an integrated co-working space it provided greater diversity and access to a broader knowledge base within an organization and its eco-systems rather than focusing on a particular demographic. With design by global design and consulting practice Woods Bagot, the Village Square showcases a series of pods branching off from the central space, providing the user with a choice of space type, either private or open. The geometry of these pods is based on the architecture of the building. The Village features hanging gardens, with open workspaces providing opportunity for more focused tasks. Sustainability was a key consideration, with the open spaces allowing the efficient use of lighting and other services, while the planting provides a healthy work environment and recycled materials have been used where possible. Complementary membership is open to all NAB business customers giving access to facilities and a community of NAB employees, not-for-profits, small business operators, associations and key NAB strategic partners. "NAB has offered up a space that would normally be used for office services in a spirit of 'more give, less take.' " The Village provides a destination for NAB customers to meet, collaborate, share ideas and connect. Global Innovator's Award Finalists September/October 2015 | the LEADER 57

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of The Leader Magazine - SEP-OCT 2015