The Leader Magazine

JUN 2018

Issue link: https://theleader.epubxp.com/i/991076

Contents of this Issue

Navigation

Page 27 of 51

1. Populations of all seven Philadelphia-area buildings would be consolidated into a single location, unifying the headquarters-based workforce. 2. A variety of activity-based workspaces would be added to the floor design, as alternatives to desks, providing choices that support differing work styles. 3. The floorplan would be more open, rather than overly structured and fixed, to allow more spontaneity, better sightlines and improved access to daylight, without going to extremes or compromising concentration and privacy. 4. The workforce would be organized on flexible instead of functional lines to align people to work and easily change over time, as needed. 5. A mix of assigned and shared workspaces would accommodate a variety of permanent and mobile workstyles without causing over- leasing of excess space. Matching strategy with options With the real estate and workplace strategies in place, evaluation of properties for office space began. A desirable, cost-effective location would support maintaining the business and growth without compromising workplace strategy or causing employees hardship. Vertex and its advisors pared down a list of more than 20 properties, guided by thorough understanding of the clear vision and strategies, as well as data from extensive modeling that detailed different real estate scenarios. While each site had potential, the market was small due to the desired location. The new space would need to accommodate growth and its availability would need to coincide with the expiration of existing leases. Finally, potential choices needed to pass a test fit for not only size, but whether that space would support our new way of working. After careful consideration, the building that met all criteria was in the Renaissance Business Park in King of Prussia, PA., only a few miles from the original campus. With the location selected, Vertex and the architects could design the workspace to improve productivity and maximize collaborative events. t he design is completed Now, with a more open floorplan, clusters of custom-designed workstations with seated-privacy walls fan out from a central ring of glass-walled offices. The layout takes advantage of natural light and expansive views, while creating neighborhoods that allow for more flexible organization. Desks are adjustable to standing height and equipped with dual monitors, convenience ports, ergonomically adjustable chairs and A conference center sits directly off the reception area. A lounge off the Town Center provides space to hold impromptu discussions or relax. A variety of seating, vertical writing surfaces and digital displays fill brainstorming lounges to encourage idea sharing. 28 June 2018 the leader F E A T U R E A R T I C L E

Articles in this issue

Archives of this issue

view archives of The Leader Magazine - JUN 2018